Over Kiki

Ik zie jou doordat ik mijzelf heb leren zien

Mijn naam is Kiki Schmitz (46 jaar). Zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door de ontwikkeling van alle aspecten dat ons mens maakt. Gefascineerd door ons doel in het leven. Als jong meisje al kon ik uren kijken en luisteren naar de gesprekken van volwassenen. Door deze uiterlijke aanschouwing, onderzocht ik mijn innerlijke wereld. Het was een reis van buiten naar binnen.

Balans vinden in het omarmen van de dualiteiten

Na mijn vwo-examen en studie ontwikkelingspsychologie aan de universiteit in Leiden ben ik jarenlang werkzaam geweest in allerlei functies binnen werving en selectie. Het verlangen naar een eigen praktijk borrelde ondertussen steeds meer op. Tijdens een donkere periode in mijn leven realiseerde ik mij dat ik echt iets aan te kijken had in mijn leven dat ik vermeed; het niet hoeven voelen van angst, onveiligheid en pijn.

Ik ben vanaf dat moment allerlei workshops, trainingen en opleidingen gaan volgen die mij weer in contact brachten met mijn gevoel en met mijn lichaam. Tijdens dit pad kwam ik als volwassen vrouw in contact met mijn innerlijk kind. Opnieuw contact maken met haar bracht mij bij het opnieuw ontdekken en herinneren van wie ik in wezen ben. Thema’s die ik tegenkwam gingen vaak over verbinding, bestaansrecht, goed genoeg zijn, leven in het hier en nu. Uiteindelijk ontdekte ik steeds weer dat ik mijn balans vond in de omarming van de dualiteiten.

Tijdens de 5-jarige beroepsopleiding tot Levenstherapeut bij School of Life, ontdekte ik hoe bepalend mijn pre- en perinatale periode is geweest. Ik ontdekte hoeveel overeenkomsten er waren in mijn levenspatronen nu en deze periode. Door contact te maken met deze jonge imprint, ging mijn levensenergie volop stromen en voelde ik hoe ik weer echt kon leven. Een reis van binnen naar buiten. In mijzelf leerde ik de antwoorden op al mijn vragen vinden, kreeg ik een betere verbinding met mijzelf en met de mensen om mij heen.

Via systemisch werk leerde ik hoe elk systeem waar ik onderdeel van ben impact heeft op hoe ik mijn leven leef. Het bracht inzicht in hoe ik mijn plek echt kon innemen, hoe ik mijn waarheid en mijn passie werkelijk mocht gaan leven.
De belangrijkste les die ik geleerd heb is; zo binnen zo buiten. Dat wat ik in de buitenwereld zag, bleek een reflectie van mijn binnenwereld. Ik realiseerde me dat wat ik in de buitenwereld zocht, dus eigenlijk al in mijzelf zit. Zo heeft de weg naar binnen het antwoord op al mijn vragen. Deze weg en de ontdekking van de antwoorden is voor een ieder uniek.

Zo kwamen voor mij verschillende opleidingen die ik gevolgd heb, zoals NLP, systemisch werk en levenstherapie, samen. Door deze gedegen achtergrond en mijn eigen levenservaring kan ik snel tot de kern komen en jou laten ervaren, vanuit een veilige bedding, wat jouw volgende stap is in je leven.

Opleiding & Werkervaring

Opleidingen

 • 2015 – 2020     Levenstherapie – HBO School of Life
 • 2018                  Systemisch coachen met de karakterstructuren – Werkplaats voor Verdieping
 • 2017                  Praktisch werken met DSM – School of Life
 • 2016                  Systemisch coachen – Werkplaats voor Verdieping
 • 2016                  Medische Basiskennis – Con Amore
 • 2013                  NLP Master Practitioner – K+Effekt
 • 2012                  NLP Practitioner – K+Effekt
 • 2009                 Kindercoach – BGL Partners
 • 1993 – 1998     Ontwikkelingspsychologie – Universiteit Leiden

Werkervaring

 • 2017 – heden    Kiki Schmitz, eigen praktijk
 • 2016 – 2017      Coach4you – Coördinator
 • 2010 – 2012      Kieke Coaching – Kindercoach
 • 2005 – 2008     K. Schmitz Consultancy – Owner
 • 2002 – 2005     KPMG – Recruitment Consultant
 • 1999 – 2002      Ray & Berndtson – Research Consultant