Visie

Jouw potentie is wie jij bent

Het is mijn passie en missie om je weer in contact te brengen met jouw potentieel, met wie je in essentie werkelijk bent. Zodat jij weer jouw natuurlijke leiderschap over jouw eigen leven ervaart. Wat het van je vraagt is dat je openstaat, nieuwsgierig bent en durft te luisteren en kijken naar jezelf, zodat je jezelf steeds beter leert kennen en gaat ervaren wie je écht bent.

Mijn visie is dat jouw potentie is wie jij bent en wat je hier op aarde komt manifesteren.

Door pijnlijke of traumatische levenservaringen ontstaan er vaak blokkades, waardoor jij jouw potentieel niet voluit kunt leven. Stress, een burn-out, rouw, echtscheiding, maar ook het gevoel hebben er niet bij te horen, je niet welkom of gezien voelen of een gevoel van steeds tekort schieten zijn enkele voorbeelden. Als de blokkades langdurig aanhouden raak je uit balans en verlies je steeds meer de verbinding met jezelf, anderen en de wereld om je heen.

Ik werk holistisch; dat wil zeggen dat ik op alle lagen die jouw menszijn omvat met jou werk, namelijk op de fysieke, emotionele, mentale, energetische en spirituele laag. Als er geen volledige afstemming is op al deze lagen, ervaar je vaak belemmeringen, blokkades of steeds terugkerende patronen in je leven. Door hier holistisch naar te kijken en mee te werken, zal je soms naar huis gaan met concrete tools en inzichten en op andere momenten meer met een energetisch en spirituele transformatie. Ze dienen je allemaal in jouw bewustzijnontwikkeling en persoonlijke groei.

Belangrijke pijlers in mijn begeleiding

  • Een belangrijk onderdeel is het onderzoeken van je geboorte imprint. Je conceptie, zwangerschap en geboorte hebben voor een belangrijke imprint gezorgd in hoe jij in het leven staat in relatie tot jezelf, anderen en de wereld om je heen. Zo kan het zijn dat als jij niet gepland of gewenst was als baby, je een chronisch gevoel hebt van niet welkom zijn.
  • Dit zet zich voort in het ontwikkelen van jouw karakter. De basis hiervan wordt gelegd in je eerste 7 levensjaren. Je zult gaan ervaren dat gebeurtenissen uit deze eerste 7 jaren nog steeds van invloed zijn op je leven nu. Al jong heb je bepaalde kindconclusies getrokken, die je nu kunnen belemmeren om je potentieel te leven.
  • Lichaamswerk loopt als een rode draad door mijn sessies, omdat ik het lichaam zie als jouw kompas. Het lichaam heeft een celgeheugen en in dit celgeheugen worden alle gebeurtenissen opgeslagen. Preverbaal trauma is een voorbeeld waarbij praten niet werkt, maar juist het lichaam “aan het woord” is. Het lichaam brengt ons in het nu en wijst je de weg naar je volgende stap voor wat er op dit moment belangrijk is.
  • Systemisch werk heeft ook een belangrijke plek in mijn begeleiding. Ons eerste systeem is ons gezin van herkomst. Daarna volgen er allerlei andere systemen, zoals vrienden, school, werk, een eigen gezin. Het zijn allemaal systemen waarin we ons bewegen en die van invloed zijn op hoe we denken, ons voelen en gedragen.
  • Energetisch werk: we hebben allemaal een eigen energieveld dat boordevol informatie zit over ons eigen welzijn. Wetenschappers hebben aangetoond dat alles energie is en een trillingsfrequentie heeft. Als jouw energie in je systeem uit balans is kun je fysieke, emotionele of mentale klachten ervaren.
  • We maken allemaal onderdeel uit van een immens universum. Hier komen we op de plek waar we ons niet langer bezig houden met wat wil ik van het leven, maar met de vraag; wat wil het leven van mij? Alles is met alles verbonden. Je opnieuw verbinden met dit veld, is een belangrijke schakel in het herverbinden met jezelf. Hier maak je contact met een nieuwe imprint, waar er ineens allerlei puzzelstukjes op hun plaats vallen.